Vesti iz fudbala

Ukinite individualne nagrade u fudbalu: Toni Kros ima zanimljivu sugestiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2024 15:30
Fudbaleri Real Madrida sa peharom Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Fudbaleri Real Madrida sa peharom Lige šampiona

Sveže penznionisani nemački fudbaler, Toni Kros osvojio je tokom karijere pregršt timskih i individualnih priznanja, ali za njega nagrade koje dobijaju pojedinci ne bi trebalo da postoje u fudbalu.

Nekadašnji prvotimac Reala i Bajerna je pričao na tu temu u potkatsu koji vodi sa svojim bratom Feliksom i reko da ni u jednom kolektivnom sportu to ne bi trebalo da ima pojedinačnog nagrađivanja.

"Kolektivni sportovi su drugačiji od individualnih. Kada se recimo igrate tenis vi ste ti koji birate ko vam je trener, ko vam sedi u loži, ko čini vaš tim, šta ćete da radite pred meč... Odluke su vaše i vi odgovarate za svaki potez koji ste napravili", rekao je Toni Kros i dodao:

 

 

"U timskim sportovima, a ovde konkretno pričam o fudbalu, sve to je mnogo drugačije. Ovde je najvažnije kako se ponaša tim i kako on funckioniše. Zato i kažem da bih odmah ukinuo individualne nagrade u fudbalu, ali i drugim tumksim sportovima. To ne treba da postoji."

Čuveni nemački fudbaler je pričao i tome kako planira da otvori akademiju za mlade fudbalere na periferiji Madrida i da ne vdi sebe u ulozi trenera prvog tima ili barem pomoćnika.

"Dođem ponekad na stadion ili trening centar i obiđen bivše saigrače, ali ne želim da me vidi trener Karlo Anćeloti. Može da mi kaže da ostanem sa njim u stručnom štabu", kroz smeh je poručio Kros.