Vesti iz fudbala

Sud u Buenos Ajresu dao zeleno svetlo: Maradonino telo ide u mauzolej

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.10.2024 20:19
Dijego Maradona Guliver/AntonioxBalasco
Dijego Maradona

Telo legendarnog fudbalera Dijega Armanda Maradone biće ekshumirano skoro četiri godine nakon njegove smrti i preneto na drugu lokaciju po zahtevu njegove dece.

Bivši fudbalski as preminuo je 2020. godine od posledica srčanog udara, a sada, četiri godine nakon njegove smrti, koja se, uzgred, desila pod čudnim okolnostima, zbog koje se trenutno vodi postupak protiv sedam lekara, njegovo telo biće preneto u mauzolej u Buenos Ajresu koji se trenutno gradi u Maradoninu čast.

Telo slavnog fudbalera, inače, trenutno počiva na privatnom groblju Jardin Bella Vista u glavnom gradu Argentine. Njegova deca od 2021. godine radila su na tome da se izgradi poseban mauzolej gde će ljubitelji fudbala i lika Maradone moći da ga posete i odaju počast, da bi sud danas konačno odobrio taj predlog.

Telo će, dakle, biti premešteno u trajno memorijalno mesto u četvrti Puerto Madero, gde će se nalaziti budući mauzolej "Memorial del Diez" iliti "M10 Memorial" u čast, naravno, legendarnog broja 10.
 

 

 

Podsetimo, protiv sedam lekara - neurohirurga, lekara opšte prakse, lekara u klinici, psihijatra, kliničnog psihologa, glavne sestre medicinskog osoblja, koji su lečili Maradonu tokom i nakon njegove operacije (hematoma) na glavi u bolnici u Buenos Ajresu, vodi se postupak.

Oni se terete da su nesavesno lečili argentinskog fudbalera, koji je u 60. godini preminuo od kardio-respiratornih problema i posle nekoliko godina odlaganja, njihovo suđenje za zločin "ubistvo iz nehata" počeće u martu naredne godine.

Za takvo delo preti kazna od osam do 25 godina zatvora.