Vesti iz fudbala

Pjanić se povinovao mišljenju Rusije: Spreman sam da se izvinim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.09.2024 20:10
Miralem Pjanić, bosanski fudbaler NSBiH
Miralem Pjanić, bosanski fudbaler

Miralem Pjanić je fudbaler čija karijera se nalazi u evidentnom padu. Posle Juventusa, gde je bio među boljim veznim igračima planete, uputio se u Barselonu gde se nije najbolje snašao. Potom je usledio prelazak u Bešiktaš, na kraju Al-Šarah, a sada se uputio za Moskvu, gde će igrati za CSKA

I sve bi to bilo u redu, da 2022. godine nije imao "prigovor savesti", kada je reprezentacija BiH bila u prilici da igra protiv Rusije u prijateljskom meču. 

Danas je na predstavljanju, bosanski fudbaler pokušao da obrazloži svoje odluke. 

"Nikada nisam rekao ništa protiv Rusije i ruskog fudbala. Žao mi je ako su moje reči od pre dve godine nekoga uvredile i spreman sam da se izvinim", rekao je Miralem Pjanić i nastavio:

 

 

"Naravno, sada nije najbolji trenutak za ruski fudbal zbog suspenzije za evropska takmičenja i žao mi je što se to dešava. Ponavljam da su moje ambicije izuzetno visoke i okviru prvenstva i Kupa Rusije. U svakom slučaju nadam se da će se situacija što pre rešiti".

Na kraju je objasnio da razume sva dešavanja, ali da mu je glava na terenu. 

"Dolazim iz zemlje u kojoj je jedno vreme bio rat i znam šta je to. Savršeno razumem kako politika funkcioniše i utiče na spor. Ali, ja sam fudbaler i sva moja pažnja je usmerena na to da dobro treniram, igram i pomognem CSKA. To je moja misija", dovršio je Pjanić.