Vesti iz fudbala

Trofeji se ne osvajaju sada, nego u junu: Murinjo opet u klinču sa turskim novinarima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.09.2024 11:25
Trener Fenerbahčea, Žoze Murinjo Tanjug/AP Photo
Trener Fenerbahčea, Žoze Murinjo

Gde god da ode Žoze Murinjo mora da bude u centru pažnje. To je njegov sistem rada od kojeg ne odustaje ni sada kada je seo na kluu turskog Fenerbahčea, gde je u konstantnom sukobu sa novinarima.

Klub iz Istanbula je nedavno poražen od gradskog rivala Galatasaraja, u četvrtak uveče je trijumfovao nad Union Žilom u Ligi Evrope i Portugalac je ponov ušao u raspravu sa novinarima.

"Ne znam koliko vi radite, ali ja radim najmanje 12 sati dnevno. Spavam na sportskom centru jer sam fokusiran na rad. Vidite, u svim klubovima u kojima sam bio trener osvajao sam trofeje, izuzev Totenhema koji sam napusti dva dana pred finale Kupa. I znate li kada se ti trofeji osvajaju? U junu, a ne u septembru", rekao je Murinjo.

Portugalac se nije tu zaustavio, već je nastavio da polemiše sa nvinarima kojima je rekao da su najveći influenseri na svetu i da dobro treba da paze šta pišu i govore.

"Istanbul je prelep grad, ali ja ga još nisam obišao jer nisam ovde na odmoru nego poslom. I to vrlo važnim poslom. Ali, znate kako. kada pobeđujete nemojte da idete na mesec, a kada guite nemojte da idete u pakao. To je moja filozofija, mada vidim da bi nas mnogi poslali u pakao. Vi novinari ste ti koji kreiraju javno mnjenje, utičete na navijače i vaša odgovornost je ogromna", rekao je Murinjo.