Vesti iz fudbala

Bambi odskakutao u istoriju: Zoran Tošić okončao karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2024 22:52
Zoran Tošić u dresu Partizana MN Press
Zoran Tošić u dresu Partizana

"Nažalost, svemu dobrom jednog dana dođe kraj". Tako počinje oproštajna poruka srpskog fudbalera Zorana Tošića, koji je u 38. godini života rešio okončati svoju skoro dve decenije dugačku karijeru. On je na svon Instagram nalogu napisao tekst u kome obrazlaže razloge i rezimira uspehe. 

Tošić je ponikao u Budućnosti iz Banatskog dvora, a potom je igrao i za Banat, Partizan, Mančester junajted, Klen, CSKA, ponovo crno-beli, kineski Tajdžo, Tobol, a na kraju i grčku Lamiju. Iako je istakao da ima u sebi još jednu sezonu (pominjali se pregovori sa Železničarom iz Pančeva i drugim superligašima) popularni Bambi je rekao dosta i zbogom. 

"Nažalost, svemu dobrom jednog dana dođe kraj. Nadao sam da ovaj trenutak nikada neće doći, ali sada sam siguran da je vreme da zavrsim fudbalsku igračku karijeru", objavio je Tošić na Instagramu.

Bogami, kad se pogleda njegova biografija, deluje impresivno.

"Kao klinac sam sanjao da zaigram za Partizan, Srbiju i Mančester junajted, imao sam sreću da snove ostvarim u 21. godini. Od Banata i Partizana do Mančester junajteda i CSKA Moskve. Povratak u Partizan, potom Tajdžo, Tobol i za kraj Lamija. Mnogo trofeja, pobeda, uspona i padova, ali ljubav je uvek bila tu. Hvala porodici, koja je učinila mogućim ovo putovanje. Hvala trenerima, saigračima, svima koji su bili uz mene svih 20 godina".

 

 

Izdvojio je nekadašnji krilni napadač, kao naročito drag, boravak u reprezentaciji (76 utakmica, 11 golova).

"Posebno sam ponosan na deset godina igranja za svoju zemlju, Srbiju. Uvek sam sa posebnom željom nastupao za reprezentaciju. Na kraju, veliko hvala navijacima klubova gde sam nastupao, uvek sam osećao iskrenu podršku".

Bambi više neće igrati, međutim...

"Izlazim iz kopački, ali fudbal i dalje ostaje moja najveća ljubav i strast. Vidimo se u nekoj drugoj ulozi", pojasnio je Zoran Tošić.