Vesti iz fudbala

Liga kup Engleske: Čelsi rutinirao niželigaša; Siti bez problema sa Votfordom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2024 22:55
Kristofer Nkunku proslavlja het-trik Profimedia
Kristofer Nkunku proslavlja het-trik

Fudbaleri Čelsija prilično su se rutinski prošli kroz treće kolo engleskog Liga kupa, tako što su trećeligaša Baroua deklasirali rezultatom 5:0 (3:0). 

Najistaknutiji igrač na utakmici bio je Kristofer Nkunku, koji se upisao sa het trikom (8,15,75). Takođem u strelce se upisao i Pedro Neto u 48. minutu, kome je ovo ujedno bio i prvi pogodak u dresu klupa. Nesrećno, jedan od golova na meču postigao je igrač gostiju, Pol Farman u 28. minutu. 

 

 

Pored Čelsija, još jedan visokokotirani tim Engleske je danas imao svoj okršaj. Iako rezultat tako ne govori, Mančester siti je prilično lako pobedio Votford sa 2:1 (2:0). "Građani" su imali mnoštvo trijumfa da dođu do rezultata kakav je zadobio tim sa "Stamford Bridža", ali su većinu propustili. 

Trijumf su donela dva gola u prvom delu od strane Žeremija Dokua (5) i Mateusa Nunjeza (38), dok je poraz ubažio Tomas Ins u 86. minutu utakmice. 

U ostalim utakmicama, Volsol (inače trećeligaš) prilično je namučio Lester odvevši ga do penal serije, iz koje su "lisice" izašle pobedonosno, i posle 0:0 u reguularnom delu, postigle tri gola sa bele tačke. Takođe, Aston Vila je sa 2:1 (0:0) pobedila Vikomb golovima Emilijana Buendije u 55. odnosno Džona Durana u 85. minutu, dok je solidnu partiju domaćina, krunisao Ričard Kon u pogotkom u petom minutu nadoknade. 

Meč između Vimbldona i Njukasla je odložen.