Vesti iz fudbala

Kros i dalje besan zbog Kukureljine "božije" ruke: Mogu li sada za sebe da kažem da sam evropski šampion? Ne...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2024 23:50
Markus Kukurelja igra rukom na meču Nemačka Španija Profimedia
Markus Kukurelja igra rukom na meču Nemačka Španija

Svi se dobro sećamo duela koji je obeležio EURO, finala pre finala, meča između Španije i Nemačke. Rezultat je bio 1:1 u 106. minutu, kada je Džamal Musijala pogodio odručenu šaku Marka Kukurelje sa 18 metara od gola. Čitav stadion je bio siguran da je u pitanju penal, da će odluka Entonija Tejlora biti preinačena posle provere u VAR sobi. 

Međutim, ništa se nije desilo, a Mikel Merino je u 119. minutu utakmice svom timu doneo pobedu, a kasnije je "furija" osvojila i čitav šampionat. 

Posle odluke na koju čekalo tri meseca, Evropska kuća za sudijska pitanja na čelu sa Markom Rozetijem, iznela je detaljnu analizu - a ona je nedvosmislena: Bilo je penala! Ironija je čak i u tome što je baš Rozeti bio taj koji je branio arbitra od napada javnosti posle meča. 

Mnogima će ovo biti trn u oku dok je sveta i fudbala, ali onaj za sa bodežom u svom stopalu biće Toni Kros. Prekaljenom nemačkom asu je to bila poslednja utakmica u karijeri, a kakva je samo mogla biti ona u gde podiže trofej kontinentalnog šampiona, i stavlja ga u vitrinu sa prethodno osvojenim peharom Lige šampiona, ostaje da se mašta. 

I dan-danas ne može da se pomiri sa odlukom da ne bude dosuđen jedanaesterac.

"Trebalo im je tri meseca da shvate da je igrao rukom, što su skoro svi videli u sekundi. Neizmerno me to smiruje. Nije toliko ni važno, osećam se dobro", narugao se Toni Kros i nastavio da negoduje:

 

 

"Mogu li sada za sebe da kažem da sam evropski šampion? Zato što su to (da je bio penal za Nemačku prim. aut) zvanično potvrdili. Mislim da ne".