Vesti iz fudbala

Vinisijus Žunior najbolji fudbaler na svetu: Španska "Marka" tvrdi da "Zlatna lopta" pripada prvotimcu Real Madrida

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2024 08:03
Slavlje Kilijana Mbapea i Vinisijusa Žuniora posle gola Real Madrida Tanjug/AP Photo/Miguel Oses/
Slavlje Kilijana Mbapea i Vinisijusa Žuniora posle gola Real Madrida

Reprezentativac Brazila i prvotimac Real Madrida, Vinisijus Žunior dobitnik je nagrade "Zlatna lotra" za sezonu 2023/2024 koju dodeljuje magazuin "Frans fudbal"!

Iako će ovo priznanje zvanično biti uručeno na gala svečanosti 28. oktobra u Parizu, španski sportski list "Marka" tvrdi da je odluka već pala na brzonogog prvotimca šampiona Evrope.

I ne samo to. Uticajni list navodi da je Brazilac već obavešten o tome da je dobitnik nagrade, a istu informaciju je dobio i proizvođač sportske opreme "Najk" kako bi imao dovoljno vrmena da kreira posebne zlatne kopačke za Vinisijusa.

 

 

Prema saznanjima "Marke" glavni konkurenti novom dobitniku "Zlatne lopte" biliu njegovi saigrači iz Real Madrida, Džud Belingem, Kilijan Mbape i Dani Karvahal, kao i Rodri iz Mančester sitija.

Brazilac je sa Madriđanima u minuloj sezoni osvojio titulu u La Ligi, španski Superkup i ono što je najvažnije titulu šampiona Evrope, a ukupno je postigao 26 golova i imao 12 asitencija. 

Vinisijus je zbog svojih izdanja već dobio nagradu za najboljeg igraća prošlogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a posao oko osvajanja "Zlatne lopte" bio mu je olakšan, budući da se prvi put nakon 21 godine u konkurenciji za ovo priznanje nisu našli ni Lionel Mesi, ni Kristijano Ronaldo.