Vesti iz fudbala

Tanasijević u dresu Njujorka zaustavio Mesija i Suareza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2024 09:42
Strahinja Tanasijević Profimedia
Strahinja Tanasijević

Los Anđeles Galaksi igraju odlično ove sezone na "zapadu", a dobru formu potvrdili su i pobedom protiv Vankuvera 4:2. Za Galaksi je u startnih jedanaest ponovo bio napadač Dejan Joveljić, koji nije imao sreće da postigne gol. 

Malo mu je nedostajalo u 50. minutu da se upiše u strelce, međutim loše je reagovao defanzivac Vankuvera Baerhalter i pogodio sopstvenu mrežu. Da nije štoper rivala srpski napadač bi duplirao prednost Galaksija, koji je poveo u 32. minutu preko Gabrijela Peća.

Vankuver je uspeo da smanji prednost u 63. minutu,  ali je Džozef Pejntsil, šest minuta kasnije ponovo duplirao prednost domaćeg tima. Na kraju gosti su morali da se pomire zaa porazom, jer je LA Galaksi demonstrirao odličnu igru.
Inače, za goste je ceo meč odigrao i srpski defanzivac Ranko Veselinović.

Na drugoj strani Amerike, vodeći Inter iz Majamija, nije se proslavio protiv Njujorka, a odlično je ovaj meč odigrao srpski defanzivac Strahinja Tanasijević, koji je uspeo da zaaustaavi tandem Mesi - Suaarez. Bivši defanzivac Rada, Čukaričkog i Spartaka igrao je od starta utakmice.

Inter je stigao do vođstva u 75. minutu kada je Leonardo Kampanja golom krunisao akciju Mesija i Đordi Albe. Ipak, to nije bilo dovoljno za slavlje. Džejms Sends je u petom minutu sudijske nadoknade vremena postigao gol kojim je Njujorku doneo bod - 1:1.