Vesti iz fudbala

Ludi su ti Argentinci: Boka izjednačila u sedmom minutu nadoknade - minut kasnije poništen gol

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2024 23:20
Fudbaleri Boke i Rivera u duelu Profimedia
Fudbaleri Boke i Rivera u duelu

Fudbaleri River Plejta savladali su Boku juniors u takozvanom "superklasiku" na "La Bombonjeri" sa 1:0 (1:0) u prvenstvu Argentine. Potpuno ludu završnicu smo gledali u Argentini večeras, a čitava "parada" u se okončala u 112. minutu crvenim kartonom za Kristijana Lemu - igrača domaćina. 

Uvodni pogodak na utakmici postigao je Manuel Lancini u 20. minutu, koji je kasnije zbog povrede u 71. minutu za Markusa Akunju. 

 

 

Sve je vuklo na trijumf Rivera. Vreme je isticalo, regularno vreme se završilo, a ostalo je da se odigra sedam minuta nadoknade. Na samom kraju "produžetka", Milton Himenez je uspeo da matira  Franka Armanija i donese izjednačenje Boki - ili ne?!

Sudija je posle promene VAR tehnologije odlučio da poništi gol zato što je Himenez evidentno sebe napucao u ruku prilikom pokušaja primanja lopte, što je automatski značilo da je River ponovo na pragu pobede, koju je na kraju i osvojio.

 

 

Naredni meč, River će odigrati protiv Kolo-Kola u Kopa Libertadoresu, dok u prvenstvu igra sa Taljeresom. Što se ljutog rivala tiče, on će posvetiti prvenstvu i igraće protiv Belgrana. 

River je sada na petom mestu sa 24 boda, a Boka je na niskom 11. mestu sa 21. poenom. Predvodnik na tabeli je Velez Sarsfild sa 30 bodova. 

Mečeve argentinskog prvenstva možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.