Vesti iz fudbala

Mitrović bolji od Rajkovića: Al Hilal savladao Al Itihad

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2024 22:46
Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović Profimedia
Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović

Fudbaleri Al Hilala pobedili su večeras na svom terenu ekipu Al Itihada rezultatom 3:1 (3:0) u meču 4. kola Profesionalne lige Saudijske Arabije.

Al Hilal je poveo u 3. minutu pogotkom srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića, koji je na golu Al Itihada savladao Predraga Rajkovića. Mitrović je u 14. minutu iz penala povisio na 2:0.

Treći gol za domaći tim postigao je Salem Al Davsari u 37. minutu. Mitrović je odigrao ceo meč za Al Hilal, kao i još jedan reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić.

 

 

Jedini strelac za Al Itihad bio je Karim Benzema u 86. minutu. Rajković je svih 90 minuta bio na golu gostiju. Al Hilal se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli sa 12 bodova, dok je Al Itihad drugi sa devet.

Ovo je bio čak 51. pogodak srpskog napadača, Aleksandra Mirtovića na 50 utakmica za klub. Pored golova, upisao se i sa devet asistencija. 

Što se Predraga Rajkovića tiče, ovo mu je bila četvrta prvenstvena utakmica za klub. Ukupno je primio pet golova, a poraz od Al Hilala je bio prvi izgubljeni meč od kada je naš reprezentativni golman stigao u Saudijsku Arabiju. 

Fudbaleri Al Hilala će u narednom kolu gostovati Al Kolodu, dok će Al Itihad dočekati Al Kalej.

 

Standings provided by Sofascore