Vesti iz fudbala

Igrači prete štrajkom, a Gvardiola stao na njihovu stranu: Samo oni imaju moć da menjaju sistem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2024 11:43
Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola Guliver/AP Photo/Shuji Kajiyama)
Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola

Broj mečeva koje najbolji svetski fudbaleri moraju da igraju iz godine u godinu se sve više povećava, navijačima se to sviđa, klubovi zarađuju više novca, ali najmanje srećni u toj celoj priči su fudbaleri.

Jedan od prvih koji je javno digao glas protiv toga je fudbaler Mančester sitija, Rodri koji je rekao da će igrači možda stupiti u štrajk ako se nastavi sa tim trendom.

Ta njegova izjava uzburkala je strasti među ljubiteljima fudbala, jer jedni smatraju da je u pravu, a drugi da zbog količine novca koji primaju nemaju zbog čega da se bune.

 

 

Međutim, trener Mančester sitija, Pep Gvardiola je istakao da glas igrača i te kako treba da se poštuje jer su oni najvažniji šraf u celoj fudbalskoj mašineriji.

"Ukoliko nešto treba da se menja, onda su igrači ti koji time treba da se bave, Oni jedini imaju snagu da menjaju sistem. Fudbal može da postoji bez trener, sportskih direktora i menadžera, ali bez igrača on ne postoji", jasno je istakaoje trener Mmančester sitija.

Svoje viđenje trenutne situacije dalo je udruženej igrača FIFpro koje je istaklo da je maksimalan broj mečeva koje igrači mogu da odigraju tokom godine između 50 i 60, a da je sve preko toga opasno po zdravlje.