Vesti iz fudbala

UEFA Regionalni kup: Vojvođani obezbedili završni turnir, među osam najboljih u Evropi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2024 13:15
Reprezentacija FS Vojvodine FS Vojvodine
Reprezentacija FS Vojvodine

U trećem, ujedno i odlučujućem meču u okviru kvalifikacionog turnira treće grupe za UEFA Regionalni kup za sezonu 2024/2025 reprezentacija Srbije (Amaterska reprezentacija Fudbalskog saveza Vojvodine) savladala je odgovarajuću selekciju Slovačke (Zapadna Slovačka) rezultatom 2:0 (1:0) i na taj način se plasirala na završni turnir (najboljih 8 ekipa – pobednici 8 kvalifikacionih grupa).

Završni turnir na programu je u junu 2025. godine, a domaćin će se znati po završetku takmičenja u svim kvalifikacionim grupama. Strelci za našu selekciju bili su: kapiten Vlado Topić (Radnički Zrenjanin) u 36.  i Dejan Mitrović (Mladost Bački Jarak) u 55. minutu utakmice.

FS Vojvodine

Ovim plasmanom Vojvodina je ponovila svoj najveći uspeh iz 2001. godine kada se kroz plej-of plasirala na završni turnir od osam ekipa.  Interesantno je da se na dosadašnjim turnirima (12 izdanja od  1999. godine, ovo je trinaesto) Srbija plasirala samo 4 puta (Beograd 2011. i 2023. i Vojvodina 2001. i 2025.) što govori o značaju ovog uspeha.

Vojvodina je bila domaćin ove kvalifikacione grupe u Staroj Pazovi, a srpski  predstavnik je  pobedio sva tri protivnika: najpre je savladana Makedonija (2:0), pa Južni Vels (3:2) i na kraju selekcija Zapadne Slovačke (2:0). 

Aktuelni šampion je reprezentacija Galicije, koja je u finalu prošle godine pobedila – Beograd. Najuspešnije nacije u ovom takmičenju su Italija i Španija, čiji su predstavnici po tri puta odnosili trofej.

Stručni štab Vojvodine čine: Vladimir Šponja (selektor), Darko Puškarić, Nedeljko Babić (treneri), Dejan Kosturanov (trener golmana).