Vesti iz fudbala

Ne da želimo da budemo šampioni sveta, nego ćemo to i biti: Nagelsman zrači optimizmom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.09.2024 14:12
Selektor Nemačke, Julijan Nagelsman Tanjug/AP Photo/Andreas Schaad, File
Selektor Nemačke, Julijan Nagelsman

Fudbalska reprezentacija Nemačke osvojiće titulu na Svetskom prvenstvu 2026. godine, tvrdi selektor ove reprezentacije, Julijan Nagelsman.

Prema njegovim rečima to nije samo cilj koji je on postavio ispred sebe i svoje saradnike, već nešto u šta svi oni zajendo veruju, a trudiće se da to prenesu i na igrače.

 

 

"Ne kažem da verujem kako ćemo osvojiti Mundijal 2026. godine, već tvrdim da ćemo ga osvojiti i da će Nemačka biti svetski šampiona, a to je bitna razlika, zar ne? Postoji master plan, sve smo podredili tome i ukoliko svako uradi ono što je do njega, nemam sumnju da ćemo u tome uspeti", rekao je Nagelsman.

Selektor Nemačke kaže da mu igranje u Ligi nacija pomaže da formira grupu igrača koja će na Mundijalu u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi osvojti titulu.

"Meni ne znači ništa da osvojimo titulu u Ligi nacija i onda shvatimo da imamo tim u kojem su igrači stari 35 ili 36 godina, tada ne bismo ništa uradili. Zato imamo plan da formiramo tim koji će na tom Mundijalu biti najbolji“, istakao je Nagelsman.