Vesti iz fudbala

Ceh je neko morao da plati: Stouk očajno počeo sezonu, pa otpustio trenera Stivena Šumahera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.09.2024 16:30
Stiven Šumaher bivši trener Stouka Guliver
Stiven Šumaher bivši trener Stouka

Rukovodstvo Stouka, na čelu sa sportskim direktorom Džonom Votersom, otpustilo je trenera Stivena Šumahera posle poraza od Oksford Junajteda u petom kolu engleskog Čempionšipa. 

Proteklog vikenda "Grnčari" su doživeli treći poraz u sezoni, posleg kojeg su pali na 13. mesto tabele, pa je ceh morao da plati engleski stručnjak, koji je na kormilo Stouka stigao proteklog decembra posle dobrih rezultata na čelu Plimut Argajla.

Stiven Šumer odveo je pomenuti klub na prvo mesto Lige jedan sa osvojenim 101 bodom, pa je kao nagradu za dobre rezultate, pozvan u Stouk. Tamo je nasledio Aleksa Nila u trenutku kada se klub nalazio na tri boda iznad zone ispadanja, a kada je sačuvao klub u Čempionšipu, gde je zabeležio rekordnih 13 pobeda uz isto toliko poraza, dobio je papire o razrešenju dužnosti samo pet kola unutar nove sezone.

Razlog za ovako katastrofalan početak takmičarske godine može se naći i u činjenici da je drugi najstariji klub u Engleskoj (osnovan 1863. posle Notsa Kauntija) ozbiljno promenio igrački kadar tokom leta, gde je klub napustilo 19 igrača, uz 12 novih lica. Što je, između ostalog, i doprinelo promenljivim rezultatima.

Dok se ne nađe neko trajno rešenje, Stouk će u međuvremenu predvoditi trener mlađih kategorija Aleks Moris i nekadašnji kapiten Rajan Škokros.

Naredni meč Stouk će igrati u utorak protiv Flitvuda u sklopu Lige kupa.
 

 

Standings provided by Sofascore