Vesti iz fudbala

Fantastičan igrač, ali što simulira... : Žoze Murinjo hvali i kritukuje Viktora Osimena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 10:00
Viktor Osimen, fudbaler Galatasaraja, jeste i nije po volji trenera Žozea Murinja Guliver
Viktor Osimen, fudbaler Galatasaraja, jeste i nije po volji trenera Žozea Murinja

Posle kraha transfera u Saudijsku Arabiju i surovog odricanja Napolija od svoje zvezde, Viktor Osimen je u finišu letnjeg prelaznog roka pozajmljen Galatasaraju. Mada je umalo završio kod Žozea Murinja u Fenerbahčeu.  

Naravno, trofejnom portugalskom treneru to ne predstavlja prepreku da glasno izjavi šta voli, a šta nikako ne podnosi u vezi napadača drugog istanbulskog kluba i večitog rivala. Za početak, ono lepše. 

"Osimen je fantastičan igrač, on je takav da ako bih ja bio na čelu kluba i imao od 80 do 90 miliona evra, kupio bih ga. Fantastičan je igrač. Naravno, u Tursku je došao u teškim okolnostima, ali one nisu važne. Važno je da je Galatasaraj dobio fantastičnog igrača", rekao je Žoze u intervju za jednu tursku televiziju.

Međutim, ima nešto u ponašanju Osimena što se baš ne sviđa šefu doskorašnjih srpskih reprezentativaca Tadića i Kostiča. 

"Nemam problema sa Viktorom, u stvari mi imamo veoma dobar odnos, ali svaki put kada je na terenu, razgovaram sa njim jer mi se ne dopada kako se ponaša. Simulira previše. Prošli put kada su igrali Roma i Napoli, pričao sam sa njim i rekao mu, 'slušaj, ti si jedan od dva najbolja afrička fudbalera. To ste ti i Salah. U prošlosti Drogba, Samjuel Eto i Žorž Vea, zato ne možeš da se ponašaš tako'. Previše simulira i to je moj problem sa njim. Posle deset minuta sve je u redu i imamo dobar odnos. Za Tursku ligu njegov dolazak je fantastičan, kao i za Galatasaraj", zaključio je Murinjo.