Vesti iz fudbala

Taj idiot... : Ljutiti Arturo Vidal drvljem i kamenjem po selektoru Čilea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 09:34
Artur Vidal, čileanski fudbaler, ne razume odluke i taktiku selektora svoje reprezentacije Guliver/AP Photo/Esteban Feli
Artur Vidal, čileanski fudbaler, ne razume odluke i taktiku selektora svoje reprezentacije

Fudbalska reprezentacija Čilea posrće li posrće u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine, legendarni igrač te zemlje, Arturo Vidal, imenovao je selektora Rikarda Gareku za glavnog i odgovornog očajne rezultate.

U iznošenju argumentacije za svoj stav krenuo je od toga što ga argentinski stručnjak zaobilazi prilikom sastavljanja spiskova za utakmice. I još ima neverovatno objašnjene za ignorisanje od strane šefa. 

"Ja sam igrač u najboljoj ekipi u Čileu, jednoj od najboljih 16 u Južnoj Americi i ljut sam što nisam u reprezentaciji, ali to je fudbal. Selektor Gareka? Izgleda da gleda samo jednu ligu i to argentinstku. Taj idiot ne gleda mečeve Kopa Libertadoresa. Gleda samo mečeve u Argentini, dugo vremena mu igraju isti... ", tvrdi Vidal. 

 

 

Ali, bivši vezista Bajerna, Juventusa, Barselone, Intera, Flamenga... ne misli samo na sebe kada sipa drvlje i kamenje na čoveka, koji, pak, glasno izjavljuje da nema nameru ustuknuti s mesta šefa stručnog štaba. 

"Uništava se toliko mladih. Ne razumem njegove odluke. Poštuju ga jer je trener, ali ne razumem ni pristup ni kako igramo. Gareka je ušao na jako težak put, selektora Berizu nikad ne bih menjao, ali pošto nije dopuštao prilaz novinarima i nisu znali ko će igrati sada je bivši..."; žali za prethodnikom Garke slavni fudbaler Kolo-Kolo, bez reči opravdanja za deveto mesto svoje selekcije u konkurenciji 10 pretendenata na Mundijal iz pomenutog dela sveta.  

 

Standings provided by Sofascore