Vesti iz fudbala

Maurisio Poketino zvanično preuzeo reprezentaciju SAD

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2024 08:00
Maurisio Poketino, novi selektor SAD Guliver/AP Photo/Francois Mori
Maurisio Poketino, novi selektor SAD

Fudbalska reprezentacija Amerike dobila je novog selektora. Maurisio Poketino zvanično je pruzeo pomenutu selekciju, a na klupi je nasledio Grega Berhaltera, koji je letos dobio otkaz, posle neuspeha na Kopa Americi. 

Nije Argentinac nikada radio kao selektor, a ovo će mu biti debi na klupi neke reprezentacije. Primarni cilj biće mu da pripremi SAD za Svetsko prvenstvo koje će se za dve godine održati u ovoj zemlji.

 

 

"Odluka da se pridružimAAmerici nije bila samo fudbalska za mene. Radi se o putu na kojem su ovaj tim i ova zemlja. Energija, strast, glad za postizanjem nečega zaista istorijskog ovde, to su stvari koje su me inspirisale", reekao je Maurisio Poketino.

Poketino će na klupi SAD debitovati 13. oktobra na prijateljskoj utakmici protiv Paname u Ostinu. Iskusni trener se u maju razišao sa Čelsijem, a trenersku karijeru počeo je u Espanjolu.

Vodio je i Sautempton, Pari Sen Žermen i Totenhem sa kojim je stigao do finala Lige šampiona 2019. godine. Sa klubom iz Pariza je osvojio titulu, Kup Francuske i Superkup.