Vesti iz fudbala

Kompani je doneo novu energiju u Bajern: Lotar Mateus hvali novog trenera Bavaraca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2024 11:03
Trener fudbalera Bajerna, Vinsent KJompani Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Trener fudbalera Bajerna, Vinsent KJompani

Dolaskom Vinsenta Kompanija ne mesto prvog trenera ekipe, započeta je nova era u minenskom Bajernu i za sada sve funkcioniše kako treba i kako su se navijači nadali.

Najtrofejniji nemački klub je ostvario dve pobede na stratu Bundeslige, najpre protiv Volfsburga (3:2), a potom i nad Frajburgom (2:0), ali više od rezultata nekadašnjem kapitenu ovog tima, Lotaru Mateusu se sviđa energija koju je doneo novi trener.

"Kompanije je uspeo da uspostavi balans između ekipe, javnosti i čelnika kluba. Od njega nećete čuti kako se na konferencijama za medije žali što nedostaju neki igrači ili zašto je neko napusti klub, a neko drugi nije došao. Ne, za razliku od Tomasa Tuhela on je fokusiran na rad i samo o tome priča, što se meni izuzetno sviđa", rekao je Mateus.

Jedan od najboljih nemačkih fudbalera svih vremena kaže da mu početak sezone uliva poverenje i da veruje kako ova generacija Bajerna može da vrati titulu u Minhen.

"Moguće je da u ekipi postoje neki problemi, njih ima u svim timovima, čak verujem i Kompani nije potpuno zadovoljan ekipom koju ima, ali on ne oznosi javne kritike. Štiti svoje igrače, čini ih boljima nego što jesu, a zbog toga su ga i navijači sjajno prihvatili. Siguran sam da će sa Bajernom uraditi veliki posao", rekao je Mateus.