Vesti iz fudbala

Otkazan prvenstveni meč Ajaksa: Iza svega "stoji" nezadovoljstvo policajaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 23:00
Stadion Ajaksa, na kom ove nedelje neće biti meča s Utrehtom Guliver
Stadion Ajaksa, na kom ove nedelje neće biti meča s Utrehtom

Policija nema direktne veze s fudbalom, ali je posredno umešala prste u utakmicu Ajaksa, tako što je zbog nezadovoljstva pripadnika javnog reda i mira u Holandiji otkazan ovonedeljni meč "kopljanika" u Erediviziji.

Slavni klub trebalo je 15. septembra, na "Johan Krojf areni" da ugosti Utreht, ali je intervencijom gradskih vlasti taj duel suspendovan do daljnjeg. Zbog mogućeg štrajka lokalne policije na dan kada će u istom mestu biti dve međusobno prilično netrpeljive navijačke grupe.

"Sigurnost igrača, navijača i javnog reda u gradu ne može se garantovati bez važnih napora policije", saopštila je gradska uprava Amsterdama, bez sluha i za verziju loptanja bez prisustva publike. 

 

 

"No čak i tada, rizik od nemira i nesigurnih situacija je prevelik i neodgovoran da bi se poduzeo bez mogućeg angažovanja policije", glasi dodatno objašnjenje odlaganja utakmice, koje je "razočaralo" upravu Ajaksa.

Inače, policija u "zemlji lala" već neko vreme vodi bitku s državom, s namarom da izdejstvuje bolje uslove u slučaju odlaska u prevremenu penziju, a kako za sada nema pozitivne reakcije, sprovodi se manje angažovanje u vršenju obaveza.

Regustrovano je ređe izricanje kazni, policijske stanice se zatvaraju za javnost, protestuje se sirenama na ulicama, a jedan od vidova borbi je i uskraćivanje prisustva na stadionima.