Vesti iz fudbala

Memfis Depaj napustio Atletiko, spreman da ode i van Evrope: Holanđanin stiže u Južnu Ameriku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 19:06
Memfis Depaj, holandski fudbaler, Guliver
Memfis Depaj, holandski fudbaler,

Memfis Depaj u junu se rastao sa madridskim Atletikom, a posle uspešno prođenih lekarskih pregleda u svojoj Holandiji, već do kraja ovog dana bi mogao da stavi potpis na ugovor sa Korintijansom. 

Dakle, da posle napuštanja La Lige i Španije, ostavi iza sebe evropski fudbal i zapuca u daleki Brazil. Prema saznanjima čuvenog transfger insajdera, Fabricija Romana, dve strane su usaglasile detalje dvogodišnje saradnje.

Reprezentativac Holandije prošao je mlađe kategorije PSV-a, u njegovom prvom timu uplovio u seniorske vode, a onda posle 124 meča za klib iz Ajndhovena prešao u slavni Mančester junajted.

 

 

Od te 2015. godine i transfera vrednog 34.000.000 evra na "Old Trafordu" je ostao do 2017, kada se preselio u Lion. U francuskom klubu je pustio "korenje", skupio 176 nastupa i postigao 76 golova, dok se posle toga kratko zadržao u Barseloni.

Pre nego što je postao član Atletika i za "jorgandžije", tokom godinu i po dana, odigrao 40 mečeva i iskoristio 13 šansi. Na tom dugom putu, 30-godišnji ofanzivac osvojio je osam trofeja u više država, a za reprezentaciju je nastupio 98 puta i dao 46 pogotka.