Vesti iz fudbala

Zinedin Zidan otkrio zašto ne želi na klupu Mančester junajteda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 12:38
Legendarni francuski fudbaler i trener Zinedin Zidan Guliver/AP Photo/Francisco Seco
Legendarni francuski fudbaler i trener Zinedin Zidan

U slučaju da dođe do smene Erika ten Haga na klupi Mančester junajteda, Zinedin Zidan neće doći kao zamena, jer, kako tvrdi bivši francuski fudbaler i trener, postoji jezička barijera, pošto ne priča dobro engleski.

Mnogi su bivšeg asa Real Madrida videli kao potencijalna zamena za Holanđanina na "Old Trafordu" u slučaju da uprava Junajteda raskrsti puteve sa Ten Hagom, kome se, uzgred, već duže vreme mrda klupa, da bi Zidan odlučio da najzad prekine spekulacije. 

U intervjuu za "Ekip" slavni Francuz rekao je da ne priča dobro engleski i da je to glavni faktor zašto ne bi preuzeo Mančester u budućnosti.

"Da li bih voleo da idem u Mančester junajted? Razumem engleski, ali ne govorim ga tečno. Znam da ima trenera koji idu u klubove bez da govore tamošnji jezik, ali ja radim na drugačiji način. Mnogo elemenata treba da se poklopi da pobedite, to je globalni kontekst. Znam šta je potrebno da se pobeđuje", rekao je popularni "Zizu".
 

Guliver/Marco Canoniero

 

 

Inače, Zidan Zidan je bez angažmana otkako je napustio kormilo "kraljevskog kluba" 2021. godine. Imao je dosta ponuda do sada, između ostalih i onu iz Bajerna, ali ih je sve glatko odbio. Neko vreme pričao je kako bi voleo da postane selektor Francuske, dok se dovodio i u vezu sa Pari sen Žermenom.