Vesti iz fudbala

Geret Sautgejt ima novi posao: Bivši selektor Engleske na platnom spisku UEFA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2024 19:23
Geret Sautgejt, engleski fudbalski trener, dobio novi posao Tanjug/AP Photo/Steven Paston/PA
Geret Sautgejt, engleski fudbalski trener, dobio novi posao

Geret Sautgejt dobio je novi posao, ali ne u klupskom ili reprezentativnom fudbalu već u Evropskoj fudbalskoj federaciji. Dva meseca posle ispunjenog obećanja i napuštanja selektorske funkcije u reprezentaciji Engleske, jer s "Gordim Albionom" nije uzeo evropsku titulu, iskusni stručnjak našao je "uhlebljenje" u UEFA. 

Iz Niona su mu ponudili, a on prihvatio da bude tehnički posmatrač na utakmicama pod njenom kapom. Dakle, njegovo zaduženje će biti da sa saradnicima analizira mečeve iz uskostručne perspektive i dostavlja sve potrebne podatke višim instancama, a onda nadležni to koristiti u edukaciji Sautgejtovih kolega sa svih strana Starog kontinenta. 

Njemu je to poznat teren, jer je isto uradio posle poslednjeg finala Lige šampiona, u kom je ovog proleća Real savladao Borusiju iz Dortmunda. I, kažu, odlično obavio posao. Očekivano, obzirom na to da je samo Englesku tokom osam godina rada u nacionalnom timu doveo Engleze do finala prvenstava Evrope u Nemačkoj 2024 i pre toga u Engleskoj. 

U međuvremenu nije dobio "pravog" naslednika, iako su u opticaju bila mnoga poznata imena, pa i jedna žena, pa na klupi za sada sedi Li Karsli, prethodno strateg mlade selekcije Engleske. Dok se Sautgejt uveliko bavi stručnim komentarisanjem za "Skaj sport".