Vesti iz fudbala

Dok se Galata nećkala, Fener umešao prste: Filip Kostić na kraju ide kod Dušana Tadića?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2024 14:58
Filip Kostić Guliver/(AP Photo/Luca Bruno)
Filip Kostić

Iako su mnogi videli transfer Filipa Kostića u Galatasaraj, klub sa Bosfora dobio je konkurenciju u trci za potpis fudbalera Juventusa, pošto je i Fenerbahče, koga se klupe predvodi Žoze Murinjo, inače fan igrača sa naših prostora, zainteresovan sa njegove usluge.

Filip Kostić razmatrao je nekoliko opcija ovog leta, uključujući i potencijalni transfer u Fiorentinu, ali, iako su klubovi postigli dogovor, bivši as Ajntrahta nije hteo u Toskanu. 

Potom su se pominjale i ponude iz Saudijske Arabije (Al-Ain), da bi italijanski mediji zatim preneli vest da je i Dejan Stanković hteo Kostića. Ali, rođeni Kragujevčanin nije želeo ni u Moskvu.

Posle dosta razmatranja izgleda da je odluka pala da će ipak krenuti ka Istanbulu, ali pitanje je ka kom klubu. 
 

 

Galatasaraj je nudio Kostiću četiri miliona evra za tri sezone (500.000 više nego što prima u Torinu), tačnije, jednogodišnju pozajmicu sa obaveznim otkupom u vrednosti od četiri miliona evra, ali je "stara dama" odbila tu ponudu, zahtevajući duplo više. 

A, dok se čekao odgovor Galate, Fenerbahče je "umešao prste" i kako sada navodi pouzdani Fabricio Romano, krilni igrač Juventusa nalazi se na pragu prelaska u žuto-plavi deo Istanbula, gde bi ponovo mogao da igra u tandemu sa Dušanom Tadićem.

"Filip Kostić u Fenerbahče, krenuli smo! Dogovor je postignut u načelu o pozajmici sa opcijom otkupa iz Juventusa. Zeleno svetlo od Juventusa, a putovanje se sada planira sa strane igrača. Kostić je spreman da se pridruži Murinju u Fenerbahčeu", napisao je italijanski insajder na društvenim profilima.

Bilo kako bilo, uskoro se očekuje rasplet situacije, pa ćemo videti koliko su tačne tvrdnje Romana, koji uglavnom ima pouzdane informacije...