Vesti iz fudbala

Bernardo Silva apeluje: Smanjite broj utakmica, ovo je nehumano, jedva viđam porodicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2024 11:12
Bernardo Silva u dresu Manečster sitija Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Bernardo Silva u dresu Manečster sitija

Broj utakmica koje profesionalni fudbaleri moraju da igraju tokom jedne godine je suviše veliki i to pod hitno treba da se smanji, smatra fudbaler Mančester sitija Bernardo Silva.

Prema njegovim rečima, igrači nemaju dovoljno vremena za privatan život i u velikom su riziku da dožive neku tešku povredu zbog zgusnutog rasporeda i preopterećenosti organizma.

 

 

"Kada god se neko od fudbalera žali kako mu je teško navijači kažu kako mi nemamo pravo na to, jer živimo lepo. Ok, imamo dobre ugovore, bavimo se onim što volimo, ali broj utakmica koje treba da odigramo u toku sezone je neverovatan. Imamo utakmice na svaka tri dana, nemamo uopšte vremena da se vođamo sa porodicom“, rekao je Silva.

Prvotimcu engleskog šampiona posebno smeta to što se i u Ligi šampioan broj utakmica povećaoa,a sve zbog profita, dok niko ne misli na zdravlje igrača.

"Pojeidni timovi koji ne uspeju direktno da se plasiraju u eliminacinu fazu Lige šampiona treba da odigraju još dodatna dva meča u ovom takmičenju, a ne zaboravite da su tu i domaća liga i kupoviu. Zaista nije humano da se igra toliko mečeva. Znam, ekipe imaju veliki broj igrača, treneri mogu da rotiraju, ali vi svakako morate da budete u punom trenažnom procesu i da proživljavate svaku utakmicu kao da ste na terenu. To je zasita veliki napor", rekaoje Silva.