Vesti iz fudbala

Noć kada su svi plakali: Suarez otišao u reprezentativnu penziju nakon 17 godina, 143 utakmice i 69 golova za Urugvaj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2024 08:41
Luis Suarez sa porodicom pozdravlja navijače na svom oproštajnom meču od dresa Urugvaja Tanjug/AP Photo/Matilde Campodonico
Luis Suarez sa porodicom pozdravlja navijače na svom oproštajnom meču od dresa Urugvaja

Nije to bilo iznenađnje, najavio je jedan od najboljih urugvajskih fudbalera svih vremena da će mu meč protiv Paragvaja biti poslednji u reprezentativnoj karijeri, ali more suza je teklo na oproštaju Luisa Suareza od nacionalnog dresa.

Meč protiv Paragvaja nije bio preterano zanimljiv, navijači nisu videli nijedan gol, mada je bivši igrač Liverpula i Bareslone bio veoma blizu da postigne oproštajni pogodak, ali nisu zažalili što su došli na legendarni stadion "Sentenario" u Montevideu.

 

 

Bilo je veoma emotivno, a pogotovo kad su na velikom semafori emitovane poruke koje su svom velikom prijatelju poslali Argentinac, Lionel Mesi i Brazilac Nejmar. 

Tada su svi plakali, 500.000 navijača na tribinama, pa i Suarez i njegova porodica koja je bila sa njim na terenu.

Suarez je, podsesećanja radi, debi u dresu Urugvaja imao davne 2007. godine protiv Kolumbije, a od tada do danas je postao jedn od najvažnijih igrača u istoriji nacionalnog tima Urusa s akojim je 2011. godine uspo da osvoji i Kupa Amerika, a na tom turniru je proglašen i za najboljeg igrača.