Vesti iz fudbala

Neću ni ja sa Kumanom: Stiven Bergvajn ljutito replicirao selektoru Holandije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2024 12:19
Stiven Bergvajn, holandski fudbaler, u zavadi sa selektorom Kumanom Guliver
Stiven Bergvajn, holandski fudbaler, u zavadi sa selektorom Kumanom

Ronald Kuman je nedavno glasno i jasno otpisao Stivena Bergvajna, "samo" zato što je odlučio da klupsku karijeru nastavi van Evrope, u Al Itihadu iz Saudijske Arabije. Jer, smatra da se tamo ne igra fudbal na potrebnom nivou.

Sada je reagovao bivši fudbaler Ajaksa, jednako revoltiran, jer mu vrata tima nisu zatvorena zbog loše forme, nediscpline, neslaganja sa igračima, lošeg odnosa sa šefom... 

"Ne želim ni ja više da igram pod Kumanom. Da je bio posvećen svom poslu, valjda bi prvo mene zvao, a ne da o tome slušam na TV-u. Imali smo mnoge lepe trenutke, ali sada sam razočaran", rekao je Bergvajn za De Telegraf.

Podseća i na detalj koji su odmah primetili holandski novinari, da je Žoržinjo Vajnaldum takođe otišao na isti kraj planete i u istu ligu, pa nije precrtan. Jer to smatra nepravdom, bez obzira što se radi os tarijem fudbaleru. 

"Mogao je bar da me pozove pa da čuje moju stranu priče. Kako možeš da kažeš takve stvari, a da nisi ni razgovarao sa mnom? Istina je da imam 26 godina, ali šta to znači, da ovakve odluke možeš da donosiš tek kad su ti 32? Napredujem na svaki način, stojim iza svoje odluke i srećan sam zbog nje".

 

 

Naravno, Bergvajn ne krije da mu je glavni motiv za odlazak iz Evrope bio novac, samo to smatra svojim pravom.

"Igranje za reprezentaciju sam uvek smatrao kao čast, ali dok je sadašnji selektor tu ne želim da budem deo tima. Završio sam sa nekim ko me namerno tako predstavlja u medijima. Ali ko zna ko će biti selektor u budućnosti, ta vrata ne zatvaram".

Bergvajn je podsetio i da nije jedini igrač sa kojim se posvađao poznati srtručnjak, nekada i sam fudbaler velike karijere. 

"Ranije je javno iznosio i svoje mišljenje o Brobiju. Ni to nije bilo lepo i kasnije je sam rekao da nije bilo ni pametno. Ali eto kako se on ponaša prema svojim igračima. Ako nastavi ovako, izgubiće sav kredibilitet", besan je Bergvajn.