Vesti iz fudbala

Argentina pobeđuje i bez Mesija i Di Marije: Čile statista protiv svetskog šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2024 08:25
Fudbaleri Argentine, slave pobedu protiv Čilea u trci za Mundijal Tanjug/AP Photo/Gustavo Garello
Fudbaleri Argentine, slave pobedu protiv Čilea u trci za Mundijal

Fudbalska reprezentacija Argentine jaka je kao zemlja, toliko da pobeđuje i kada na terenu nema prve dve zvezde tima, čudesnog Lionela Mesija i fantastičnog Anhela Di Mariju, a da se igra "gaučosa" ne svodi samo na njihov individualni kvalitet pokazalo je noćašnje "demoliranje" Čilea u novom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine - 3:0 (0:0).

Iako je pregrubi protivnik izdržao celo poluvreme da ne primi gol. Aktuelni planetarni i kontinentani šampion dominirao je od prvog minuta, tako što je držao loptu, ali i lepo kombinovao i stvarao šanse, da bi u nastavku spojio lepo i korisno.

 

 

Na čuvenom stadionu Rivera, "Monumental", Argentinci su u sedmom krugu trke za SP slavili šestu pobedu, a da ostanu na samo dva poraza u 63 meča pobrinuli su se Mekalister u 48. minutu, te Alvaro i Dibala u finišu susreta (84, 90+1). 

Da trijumf bude još lepši, publika i saigrači su se pre utakmice, ovacijama i poklonima, zahvalili Di Mariji na svemu što je dao argentinskom fudbalu, pre nego što je ovog leta odlučio da je red da se posle "100 gosina" povuče iz reprezentacije.

 

 

Ništa manje srećan nije bio i Paolo Dibala, jer je makar nakar u jednom meču nosio dres s brojem 10, koji pripada legendi Mesiju, još je posle ulaska s klupe uspeo da se upiše u strelce i slavlje svog tima učini još ubedljivijim.

"Znam da desetka ne pripada meni, ali neki igrači su predložili da je uzmem na ovoj utakmici i prihvatio sam se te velike odgovornosti", rekao je privremena odmena Lea, koji se još nije oporavio od povrede iz finala Kopa Amerika, pa će preskočiti i meč sa Bolivijom u septembarskom ciklusu borbe za naredni planetarni šampionat. 

 

Standings provided by Sofascore