Vesti iz fudbala

Miroslav Đukić: Nedostaje nam stil igre, Španija možda najbolja ekipa na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2024 18:00
Miroslav Đukić govorio pred duel Srbije i Španije MN Press
Miroslav Đukić govorio pred duel Srbije i Španije

Bivši selektor Srbije, Miroslav Đukić govorio je za španske medije pred duel "orlova" i "crvene furije" na startu A divizije Lige nacije, koji je na programu večeras od 20.45 na Areni 1 Premium.

Bivši as Valensije i Deportiva najpre je analizirao stanje u srpskom fudbalu i istakao šta je potrebno našoj selekciji da bude konkurentna sa ostatkom sveta.

"Plasirali smo se na Svetsko i Evropsko prvenstvo, ali nismo ostavili nikakav trag, niti smo se tamo zadržali. Očigledno da postoji veliko nezadovoljstvo i da nam nedostaje stil igre", rekao je Đukić za španski "As".

Osvrnuo se na kvalitete Španije, a za evrpskog šampiona imao je samo reči hvale.

"To je najbolji tim u Evropi, možda i na svetu. Uspeo je da se regeneriše i poslednja titula je dokaz velikog rada i vere u ideju. Znamo kako će Španija igrati u Beogradu, ali ne znamo kako će naš tim izgledati. To je čudno. Nemamo model igre niti stil, a suštinski je važno da ga nađemo. Previše zavisimo od inspiracije pojedinaca."
 

MN Press

 

 

Upitan je šta bi iz španskog sistema fudbala preneo u Srbiju.

"Pa, skoro sve (smeh). Još od Luisa Aragonesa, koji je postavio temelj specifičnog stila sa posedom lopte i dominantnim fudbalom, Španija zna kako da raste, evoluira i da napada vrh. Sada i defanzivni sistem, presing, agresivnost, dominacija u sredini terena i pametni napadi su kompletirali taj briljantni fudbal. Sada svi želimo da budemo kao Španija. Osvojili su EP sa lakoćom i to pokazuje da su izabrali pravi put", zaključio je Miroslav Đukić.