Vesti iz fudbala

Galatasaraj ozvaničio najveće pojačanje u istoriji: Osimen potpisao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2024 21:13
Viktor Osimen je pretprošle sezone postigao 26 golova za Napoli Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe
Viktor Osimen je pretprošle sezone postigao 26 golova za Napoli

Fudbaler Napolija Viktor Osimen napustio je klub i prešao na pozajmicu do kraja sezone u Galatasaraj, saopštio je turski klub.

Nigerijski golgeter je po svaku cenu hteo da ode posle dolaska trenera Antonija Kontea. Najzainteresovaniji je bio Čelsi, koji je uspeo da zasiti apetite gazde kluba, Aurelija de Laurentisa, ali ne i Osimenove. Pominje se da igrač tražio čak 16 miliona evra plate. 

Navodono, njegove zahteve je bio spreman da ispuni klub iz Saudijske Arabije, Al-Ahli, ali je dogovor propao u samoj završnici pregovora.

 

 

Na kraju je Galata uspela da iskoristi činjenicu da je Osimenu praktično rečeno kako će presedeti sledeću sezonu na klupi, i tako izbori jednogodišnje usluge napdača svetskog kalibra. 

Podsećamo, turski tim je ispao iz plej-ofa za Ligu šampiona od Jang Bojsa, što je malo ko očekivao. Na prvom susretu u Švajcarskoj je Galatasaraj poražen 3:2, da bi potom na svom stadionu takođe neočekivano izgubio sa 1:0, zbog čega će igrati u drugom po snazi evropskom takmičenju. 

Njegovo mesto među "azurima" već je zauzeo Romelu Lukaku. U Galatasaraju će imati platu šest miliona evra. On je pretprošle sezone predvodio Napoli do titule u Seriji A i bio je najbolji strelac lige sa 26 golova.