Vesti iz fudbala

Kuman "precrtao" Bergvajna zbog transfera u Saudijsku Arabiju: "Kazna" za reprezentativca Holandije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2024 15:25
Stib Bergvajen, holandski fudbaler, ne može do dalnjeg da igra za reprezentaciju Guliver/AP Photo/Thanassis Stavrakis, File
Stib Bergvajen, holandski fudbaler, ne može do dalnjeg da igra za reprezentaciju

Poznato je da se mnogim fudbalskim ljudima iz Evrope ne dopada egzodus fudbalera iz klubova sa Starog kontinenta u Saudisku Arabiju, ali selektor Holandije, Ronald Kuman, otišao je korak dalje u negodovanju. Tako što je vrata nacionalnog tima zatvorio za Stivena Bergvajna. 

Doskorašnji član Ajaksa dobio je mnogo novca od Al Itihada, ali je izgubio na drugoj strani. Voljom jednog čoveka. 

"Bergvajn je otišao u Saudijsku Arabiju sa 26 godina. Ako imate 26 godina, najvažnija ambicija trebalo bi da bude sportska, a ne finansijska. Mogao je da ostane u Ajaksu, zar ne? Prilično sam siguran da i Ajaks dobro plaća igračima", rekao je Kuman holandskim novinarima uoči mečeva sa Bosnom i Hercegovinom i Nemačkom u Ligi nacija.

Kumanu se nikako ne sviđa to što je uradio krilni vezista, jer i sam je nekada igrao za novac, pa nije... 

"Jasno je da to nema veze sa sportskim ambicijama. Njegova knjiga za nacionalnim timom Holandije je zatvorena. On je verovatno znao da ću to da kažem", dodao je strateg "lala" na temu precrtavanja novog saigrača srpskog golmana Predraga Rajkovića. 

Bergvajn je za reprezentaciju Holandije nastupio na 35 utakmica i postigao je osam golova. Holandija će 7. septembra u Ajndhovenu dočekati BiH u prvom kolu grupe A3 Lige nacija, a tri dana kasnije sastaće se sa Nemačkom u Amsterdamu.