Vesti iz fudbala

Suarez u suzama poručio: Gotovo je, završavam reprezentativnu karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2024 08:34
Luis Suarez kroz suze saopštava da završava reprezentativnu karijeru Tanjug/AP Photo/Matilde Campodonico
Luis Suarez kroz suze saopštava da završava reprezentativnu karijeru

Suprotno od Kristijana Ronalda koji je najavio da ne namerava da završi reprezentativnu karijeru, legendarni Urugvajac Luis Suarez odlučio je da više ne nastupa za nacionalni tim.

Dosadašnji kapiten Urusa je za selekciju svoje zemlje debitovao pre 17 godina i najveći uspeh je ostvario 2011. godine kada je uspeo da osvoji Kopa Amerika i bio proglašen za najboljeg igrača turnira, a ove godine je u istom takmičenju zauzeo treće mesto.

 

 

"Dugo sam razmišljao o ovome, napravio sam retrospektivu svega i mislim da sam doneo pravu odluku. U petak ću protiv Paragvaja odigrati svoj poslednji meč u dresu Urugvaja i toj utakmici ću prići isto kao i onoj 2007. godine kada sam debitovao u nacionalnom timu. Taj momak od 19 godina je sada postao veteran ili starac, kako god hoćete da kažete, i vreme je da se povuče", rekao je Suarez kroz suze na konferenciji za medije.

Nekadašnji fudbaler Liverpula i Barselone, a aktuelni prvotimac Intera iz Majamija je debi u nacionalnom timu imao 2007. godine protiv Kolumbije i za gotovo dve decenije postao je jedan od najznačajnijih igrača u istoriji Urugvaja.