Vesti iz fudbala

Spajić mi rekao da sam napravio pravi izbor, HVALA Zvezdi: Hvang predstavljen u Fejenordu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 20:30
In Beom Hvang, fudbaler Crvene zvezde, zadovoljan transferom u Fejenord MN Press
In Beom Hvang, fudbaler Crvene zvezde, zadovoljan transferom u Fejenord

In Beom Hvang nije hteo da ostane u Crvenoj zvezdi i Srbiji ni posle plasmana u Ligu šampiona, a najtrofejniji srpski klub je u znak zahvalnosti za sve sjajne partije, važne golove i asistencije u crveno-belom dresu ispoštovao raniji usmeni dogovor i pustio momka iz Južne Koreje da ode dalje za novim izazovima. 

Bilo je više ponuda za vrsnog igrača sredine terena i velikog profesionalca, a on je izabrao da mu nova stanica u karijeri bude Fejenord, gde je večeras predstavljen kao kapitalno pojačanje. 

 

 

Veoma sam srećan što sam ovde. Moj saigrač Uroš Spajić mi je već rekao da sam napravio pravu odluku što sam otišao u Fajenord. Ovo je najveći klub za koji igram, velikan u evropskim okvirima i nadam se da ću dugo ostati. Shvatio sam da je ovde stadion krcat za svaki meč i radujem se da što pre pokažem svoju igru navijačima", rekao je Hvan po dolasku u Roterdam.

Holanđani su njegovu slobodu platili 8.000.000 evra, tj jedan milion preko sume predviđene klauzulom ugovora sa Zvezdom, što je tri miliona više u istoj valuti od iznosa kojim je plaćenja njegova kupovina pre godinu dana.

Za to vreme Hvang je odigrao 42 utakmice za Crvenu zvezdu, postigao je šest i namestio još 12 pogodaka. Sada će njegovo znanje biti na raspologanju Fejenordu do 2028. godine, dok mu bivši prvak Evope i sveta uveliko traži zamenu. In Beom se uz puno emocija oprostio od ljudi iz Ljutice Bogdana i navijača crveno-belih. 

"Hvala vam puno što ste me doveli pre godinu dana kada sam bio u teškom trenutku. Hvala vam puno što ste mi pružili šansu da podignem dva trofeja na kraju prošle sezone, koji su mi bili prvi u karijeri. Hvala vam puno za titulu „igrača sezone“ koju ste mi dali prošle sezone. I hvala vam puno što ste napravili izuzetnu atmosferu na Marakani prošle srede, u mojoj poslednjoj utakmici u crveno-belom dresu.

Prošlo je samo godinu dana otkako sam počeo da pravim uspomene o životu sa svima vama. Osećao sam se kao da sam kod kuće zbog ljubavi i bezuslovne podrške koju ste mi pružili. Zauvek ću vam biti zahvalan na tome. Bila mi je velika čast što sam bio deo ovog velikog kluba. Na kraju, ne mogu da prestanem svima vama da govorim 'hvala'. Upravnom odboru, glavnom treneru, stručnom štabu, ljudima u klubu, svim igračima sa kojima sam delio svlačionicu i navijačima. Ovaj klub će zauvek ostati u mom srcu. Želim vam svu sreću i molim vas dobro pazite na mog korejskog brata Seola, napisao je Hvang na Instagramu.