Vesti iz fudbala

"Dubočica" van upotrebe do mečeva reprezentacije: Obnavljanje trave stadiona u Leskovcu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 16:04
Stadion "Dubočica" u Leskovcu, neće biti u upotrebi do sledećeg meseca Foto Tanjug/ Sava Radovanović
Stadion "Dubočica" u Leskovcu, neće biti u upotrebi do sledećeg meseca

Stadion "Dubočica" u Leskovcu zvanično je otvoren prošle godine, utakmicom između Srbije i Bugarske u kvalifikacijama za minulo Evropsko prvenstvo. Nakon toga, mečeve na njemu igrali su Čukarički, u Evropi, a lokalna Dubočica u Prvoj ligi, mlada selekcija naše zemlje, ovog leta i Radnički 1923 iz Kragujevca, a sada mora da bude zatvaren na određeno vreme. 

Samo u prethodnih mesec dana odigrano je 12 utakmica na istoj adresi, a Sportski žurnal saznaje da će biti potrebni jednomesečni radovi da bi trava bila dovedena u prvobitno stanje. Prvi meč na renoviranom terenu igraće ponovo "orlovi", koji će dočekati Švajcarsku u okviru A grupe Lige nacija, 12. oktobra. A onda i Dansku, 18. novembra. 

"Teren je bio preopterećen u prethodnom periodu. Posle rekonstrukcije, biće potrebna pauza od 30 dana kako bi se ispoštovala procedura. Dubočica će sledeću utakmicu kao domaćin igrati protiv Javora. To pred upravu kluba stavlja obavezu da ili odloži utakmicu ili da bude domaćin na drugom stadionu. Znamo da u Superligi predostoji pauza, ali to ne važi i za Prvu ligu", objašnjava Aleksandar Pejčić, koordinator u odnosima Leskovac - FSS stadioni.