Vesti iz fudbala

Preminuo Sol Bamba: Prerani odlazak trenera Adane i nekada uspešnog fudbalera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2024 09:58
Sol Bamba, trener Adane, izgubio život u 39. godini Profimedia
Sol Bamba, trener Adane, izgubio život u 39. godini

Fudbal je noćas ostao bez još jednog slavnog sina, jer je 39-godišnji Sol Bamba preminuo od posledica naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, samo dan pošto je primljen u bolnicu, a njegova Adana otišla na prvenstveni meč.

Nadali su se u turskom klubu dobrim vestima posle utakmice sa Manisom, ali stigla je najgora moguća, jer trener prvog tima nije pobedio u najtežoj životnoj borbi. Na žalost svih poštovalaca njegovog lika i dela još iz igračkih dana.

"Naš trener Sulejman Bamba, kome je u petak pozlilo pred meč sa Masisom i koji je tada prevezen u Manisa Celal Bajar univerzitetsku bolnicu, nažalost je tamo izgubio borbu za život. Naše misli su sa njegovom porodicom i prijateljima", obavestili su čelnici Adane javnost o tragičnom završetku jednog mladog žvota. 

Nekadašnjem reprezentativcu Obale Slonovače 2021. godine dijagnostifikovan je kancer krvi, ali je uspeo da se izbori s teškom bolešću i vrati se igranju fudbala, međutim sada mu i pored velikih napora lekara nije bilo spasa. 

Sol Bamba je rođen u Francuskoj, a profesionalnu karijeru počeo je u Pari Sen Žermenu, čiju je omladinsku školu proašo. Kasnije je nastupao za Danfermlin Atletik, Hibernijans, Lester, Trabzon, Palermo, Lids, Kardif i Midlzbro. 

S reprezentacijom Obale Slonovače učestvovao je na dva Svetska prvenstva, isto toliko Kupa Afričkih nacija i jednim Olimpijskim igrama, skupivši 46 meča u dresu nacionalnog tima otadžbine.