Vesti iz fudbala

Šmit ne radi više u Benfici: Portugalci s novim trenerom na Crvenu zvezdu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2024 21:42
Rodžer Šmit, trener Benfike, ostao bez posla u portugalskom klubu Guliver/(AP Photo/Armando Franca
Rodžer Šmit, trener Benfike, ostao bez posla u portugalskom klubu

Nemački stručnjak Rodžer Šmit nije više trener fudbalera Benfike, saopštio je danas predsednik portugalskog kluba Rui Košta, a ta vest tiče se i Crvene zvezde, jer joj je portugalski tim jedan od protivnika u Ligi šampiona. 

Prema rečima bivšeg fudbalera, s vrha lisabonskog velikana, Šmit je danas smenjen usled serije nezadovoljavajućih rezultata na početku nove sezone, a stara sportska praksa kaže da je u takvim situacijama najprirodnije ili najlakše oterati šefa struke. 

 

 

Benfika je u prva četiri kola šampionata osvojila sedam od mogućih 12 bodova, a sinoć je protiv Morejrensea bod spasila golom u 90+7. minutu sa penala. Po mišljenju uprave i navijača, premalo za reputaciju i ambicije "orlova" sa "La Luža". 

Rui Košta nije otkrio ko će biti novi trener Benfike, ali ko god da dođe vodiće ekipu samo jednom pre dolaska u Beograd 19. septembra, kad će gostovati Crvenoj zvezdi u meču prvog kola elitnog evropskog takmičenja, po danas objavljenom rasporedu utakmica jesenje faze LŠ

U međuvremenu će oba tima odmarati od takmičarskih obaveza, jer u celoj UEFA porodici sledi dvonedeljna pauza, zbog obaveza nacionalnih timova u Ligi nacija.