Vesti iz fudbala

Telo je OK, duša više nije u fudbalu: Vojčeh Šćesni završio profesionalnu karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2024 15:02
Vojčeh Ščesni je spreman za novo poglavlje u životu Guliver/REUTERS/Massimo Pinca
Vojčeh Ščesni je spreman za novo poglavlje u životu

Šokantna vest stiže iz Poljske: Vojčeh Šćesni odlučio je da u 34. godini završi profesionalnu karijeru! Doskorašnji golman Juventusa je raskinuo pre petanestak dana ugovor sa "Starom damom" kako bi prešao u Al Naser iz Saudijske Arabije. A, onda zaokret, potpisa za ekipu Kristijana Ronalda nije bilo, čekalo se...

I danas je Fabrisio Romano prvi objavio da je sjajni poljski golman rešio da okači rukavice o klin. Zašto i kako objasnio je Vojčik u svojoj objavi

"Bio sam 18 godina profeisonalac, dao sam sve, fudbal mi je doneo mnogo. Moje telo je i dalje spremno, ali srce mi više nije u fudbalu", slikovito je objasnio Vojčik.

Negde posle eliminacije sa UEFA EURO, kada je govorio da više neće igrati za Poljsku najavio je ovakav rasplet:

"Imao sam na umu da završim karijeru u 34. godini. Zaradio sam dovoljno".

Ostaće upamćen kao jedan od najboljih golmana planete iz generacije 1990. Kao supertalentovan golman je davne 2006. godine stigao u Akademiju Arsenala, branio sa "tobdžije" od 2009. do 2017. godine. U tokm periodu bio je godinu dana u Brentfordu, pa dve u Romi (od 2015do 2017), da bi stigao u leto 2017. godine u Juventus. Ubeležio je u karijeri 542 utakmice, za selekciju Poljske je branio 84 puta.

Osvojio je tri titule i tri kupa sa Juventusom, te dva Superkupa Italije, u Arsenalu je dva puta podizao trofej FA kupa i jedan Komjuniti šilds.