Vesti iz fudbala

Tibo Kurtoa pustio Savez da bira između njega i Tedeska: Dok je on selektor...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 09:05
Tibo Kurtoa, golman fudbalske reprezentacije Belgije, neće u isti koš sa sadašnjim selektorom Guliver
Tibo Kurtoa, golman fudbalske reprezentacije Belgije, neće u isti koš sa sadašnjim selektorom

Znalo se i ranije da Tibo Kurtoa i Federiko Tedesko nisu na istoj talasnoj dužini, ali je odlični golman fudbalske reprezentacije Belgije sada i javno poručio da mu se ne nadaju u nacionalnom timu sve dok ga vodi čovek kom želi da vidi leđa.

U susret novoj sezoni Lige nacija, iskusni čuvar mreže oglasio se na X platformi i pre saopštavanja svog izbora prvo naciji objasnio koliko zapravo voli da igra za državu, ali eto...

"Želim da pošaljem poruku svim navijačima Belgije i onima koji podržavaju naš nacionalni tim. Osećam neverovatnu ljubav i čast kada reprezentujem svoju zemlju na terenu, zato što sam i sam navijač Crvenih đavola. Osećam se privilegovano što mogu da obučem dres Belgije, što nisam mogao zamisliti ni u najluđim snovima", tvrdi bivša "jedinica" Genka, madridskog Atletika i Čelsija.

 

 

A, onda je prešao na stvar i uperio prst u mladog Italijana na klupi "crvenih đavola". I postavio Savez te zemlje pred izbor - on ili šef stručnog štana, koji prednost daje igračima u dobroj formi.  

"Nažalost, nakon dešavanja sa selektorom i mog razmišljanja, odlučio sam da više neću igrati za Belgiju dok je on selektor. U ovome prihvatam i svoj deo odgovornosti. Ipak, gledajući unapred, moje nepoverenje u njega ne bi bilo dobro po atmosferu u svlačionici. Savez sa kojim sam imao razgovore je prihvatio moj stav i razloge koji su doveli do ove bolne odluke. Žao mi je što će možda to razočarati neke navijače, ali sam uveren da je ovo najbolji put za Belgiju, jer omogućuje timu da se fokusira na postizanje svojih ciljeva", zaključio je Kurtoa.

Kurtoa nije bio u sastavu Belgije za Evropsko prvenstvo 2024, iako je posle kidanja ligamenta kolena i propuštanja dobrog dela prošle branio za Real u dobijenom finalu Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda. Za svoju zemlju nije nastupao od juna 2023. godine.