Vesti iz fudbala

Paulo Dibala nije odoleo brdu para od Al Kadisije: Potrebna dozvola Rome za selidbu u Saudijsku Arabiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 19:21
Paolo Dibala, fudbaler Rome, pred prelaskom u Al Kadisiju Guliver
Paolo Dibala, fudbaler Rome, pred prelaskom u Al Kadisiju

Paulo Dibala definitivno je spreman da za koji dan ili nedelju počne da živi u Saudijskoj Arabiji, odnosno pojača Al Kadisiju, ali je potrebno da transfer odobri njegov sadašnji klub Roma.

Mada njegova najuža porodica nije bila za selidbu na drugi kraj sveta i prerano odustajanje od evropskog fudbala, izgleda da ih je ubedio da podrže njegovu ideju, vrednu, čak 75.000.000 evra.

Toliko bi Argentinac zaradio ako bi potpisao trogodišnji ugovor, ali sreću mu kvari klauzula postojećeg ugovora sa rimskim klubom. Prema rečima dobro obaveštenog novinara Đanluke di Marcija postoji veliki raskorak u ciframa. 

 

 

Dakle, Dibala je imao pravo da napusti Romu do 1. avgusta, ukoliko nađe klub spreman da plati 12.000.000 evra za njegovu slobodu, a Al Kadisija bi da ga uzme posle roka i za samo 3.000.000 u pomenutoj valuti. 

U ovom trenutku, ne deluje realno da "vučica" uzme ono što joj Arapi nude, a s druge strane rizikuje da zadrži igrača koji želi da ode, pa će biti zanimljivo videti da li će dva kluba napraviti kompromis. I kakav. Vreme im nije saveznik, jer letnji prelazni rok u Italiji i u Saudijskoj Arabiji ima oričeno trajenje.