Vesti iz fudbala

Manuel Nojer završio s branjenjem gola Nemačke: Nastavlja se talas penzionisanja "pancera"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 16:21
Manuel Nojer, golman reprezentacije Nemačke, neće više nastupati za nacionlni tim Guliver/AP Photo/Antonio Calanni)
Manuel Nojer, golman reprezentacije Nemačke, neće više nastupati za nacionlni tim

Manuel Nojer neće više braniti gol fudbalske reprezentacije Nemačke, a svoju odluku objavio je danas putem ličnih naloga na društvenim mrežema. I nije da je iznenadio povlačenjem, obzirom na to da mu je 38 godina, ali jeste rastužio mnoge zemljake, pošto će posle njegovig 15 godina među "pancerima" gledati nekoga drugog na gol liniji.

Nije mi "jedinici" Bajerna bilo svejedno da preseče, mada smatra da je mogao još da potraje u državnom dresu- 

"Svi koji me poznaju znaju da ovo nije bila laka odluka za mene. Fizički se osećam veoma dobro i mogao bih da igram i na Svetskom prvenstvu 2026. u SAD, Kanadi i Meksiku. Ali, u isto vreme, ubeđen sam da je ovo pravi momenat da se povučem i da se u potpunosti posvetim Bajernu u budućnosti. U reprezentaciji sam proveo sjajne momente koji su me oblikovali i na koje sam ponosan...", napisao je Nojer, čiju je odluku najpre saznao selektor Julijan Nagelsman.

Nojer je s nacionalnim timom bio prvak sveta pre jedne decenije u Brazilu, što je notirao kao jedan od hajlajtsa karijere. 

"Pobeda na Svetskom prvenstvu 2014. godine, ali i sjajna atmosfera na Evropskom prvenstvu kod kuće ove godine su najlepši momenti na kojima sam izuzetno zahvalan. Bila je velika čast biti kapiten našeg tima. Uvek sam voleo da oblačim dres reprezentacije Nemačke", objasnio je kapiten Nemačke na 61. utakmici, s ukupno 117 nastipa za zemmlju.

Posle EURO 2024 iz selekcije su se povukli Tomas MIler, odmah posle takmičenja, a pre neki dan i Ilkaj Gundogan. Toni Kros je prvo rekao zbogom, da bi pre neki dan najavio da će ipak biti deo ekipe od sledećeg proleća.