Vesti iz fudbala

Ilkaj Gundogan odsvirao kraj reprezentativne karijere u dresu Nemačke: Vreme je...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 19:00
Ilkaj Gundogan, nemački fudbaler, završio s igranjem za nacionalni tim Guliver
Ilkaj Gundogan, nemački fudbaler, završio s igranjem za nacionalni tim

Ilkaj Gundogan predvodio je fudbalsku reprezentaciju Nemačke na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u toj zemlji, što se ispostavilo kao njegov oproštajni turnir u dresu "pancera", jer je danas saopštio da više nije deo nacionalnog tima.

Dok čeka da vidi šta i kako dalje u nastavku klupske karijere, nezadovoljan budućim statusom u Barseloni, iskusni vezista je odlučio da zatvori jedno poglavlje profeionalnog života i o tome obavestio javnost putem svog naloga na X mreži.

"Posle nekoliko nedelja razmišljanja, doneo sam odluku da je vreme da završim reprezentativnu karijeru. Sa velikim ponosom gledam unazad na 82 utakmice za domovinu, broj koji nikada nisam mogao da zamislim kad sam debitovao za seniorsku reprezentaciju 2011. godine. Moj vrhunac je očigledno bila ogromna čast što sam uspeo da predvodim tim kao kapiten na Evropskom prvenstvu", stoji u objavi sad već bivšeg kapitena "pancera", koji su razočarali naciju nastupima na EURO 2024. 

Tridesettrogodišnji Gundogan je za Nemačku debitovao pre ravno 13 leta, ali zbog povrede nije bio deo tima koji je 2014. godine na Mundijalu u Brazilu postao svetski prvak. Na 82 utakmice za "Elf", bivši as Mančester sitija postigao je 19 golova.