Vesti iz fudbala

Od Saveza do kluba - svi ga teraju: Gorecka ne pušta svojih 18 miliona u Bajernu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 17:48
Leon Gorecka ima važeći ugovor sa Bajernom do 2026. Guliver/(Photo by Oliver Kaelke/DeFodi Images)
Leon Gorecka ima važeći ugovor sa Bajernom do 2026.

Prilično je podgrejana atmosfera u Bajernu, i niko nije očekivao da je dolazak Vensana Kompanija sredi. Ne smemo ipak zaboraviti da je Belgijanac iznuđeno rešenje, odabrano nakon mnogostrukih odbitaka, na koje niko u Zebner Štrase nije navikao. 

Naravno, Minhen nije totalno neprivlačna opcija fudbalerima, i to naročito onima koji su već neko vreme tamo. Veliki problem nemački vladar ima sa igračima koji su ostali iz mandata prethodnih stručnjaka i ne zna kako da ih se otarasi, najsvežiji primer je Leon Gorecka. 

Reprezentativcu Nemačke je višestruko naznačeno da se na njega neće računati u predstojećoj sezoni - što sastancima, što Kompanijevim tretmanom. Nekadašnji strateg Barnlija je izostavio Gorecku iz tima za meč prvog kola DFB Pokala sa Ulmom, a Leon se neće naći ni u sastavu za prijateljski meč sa Grashopersima

Ni transfer politika ne ide na ruku prekaljenom vezisti, s obzirom da je dobro plaćeni Žoao Paljinja doveden na njegovo mesto. Svakako, nekadašnji igrač Šalkea ne obraća pažnju na nedaće i uporno ponavlja kako je spreman da se bori za svoje mesto na terenu, pošteno i sportski - ili da li je? 

 

 

Nekako ne zvuči kao da su motivi toliko čisti i neiskvarani kada se pogleda da na bankovni račun nemačkog fudbalera leže  18 miliona godišnje, Pa ko će mu zaboga dati toliki novac posle veoma slabe prošle sezone u kojoj Minhen nije video nijedan trofej.

Čak ni upozorenja Saveza "Elfa", o tome da će Goreckino mesto za Mundijal 2026. godine biti ugroženo ako ne pronađe minutažu, nisu urodila nikakvim plodom. Podsećamo, njegov ugovor je važeći upravo do pomenute godine. 

Bajern takođe nailazi na fizičke poteškoće kada je u pitanju Leon. Već su im Jozua Kimih i Liroj Sane ušli u poslednju godinu ugovora, i na kraju sezone će imati pravo da odu bez obeštećenja. Ako im set to desi i sa veznim fudbalerom Nemačke, onda bi Bavarci propustili veliku finansijsku injekciju - pregolemu čak i za njihove stabilne temelje.

Pokušali su i saigrači da stanu u zaštitu Gorecki, tako da je Tomas Miler javno pohvalio radnu etiku svog dugogodišnjeg saigrača. 

"Jasno je svima da Leon nije u najboljoj poziciji, ali treba znati da on zaista dobro radi, dobro trenira. Videćemo šta će se dogoditi narednih dana i nedelja. On je trenutno svakako jedan od nas", rekao je legendarni napadač. 

 

 

Ako je suditi po atmosferi u klubu, nećemo biti previše iznenađeni ako ponovo vidimo novog šampiona Bundeslige na tronu u maju...