Vesti iz fudbala

Promene među "trikolorima": Tijeri Anri napustio klupu U21 Francuske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 17:24
Tijeri Anri na konferenciji za medije Guliver
Tijeri Anri na konferenciji za medije

Tijeri Anri više nije selektor mlade reprezentacije Francuske, saopštio je danas Fudbalski savez ove zemlje (FFF). U saopštenju FFF se navodi da je Anri ostavku podneo iz ličnih razloga.

Anri je preuzeo mladu reprezentaciju Francuske u avgustu prošle godine. On je imao ugovor sa FFF do juna 2025. godine. Anri (47) je sa reprezentacijom Francuske osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Selekcija Španije je devetog avgusta u finalu OI posle produžetaka pobedila Francusku 5:3. Mlada fudbalska reprezentacija Francuske se nalazi u grupi H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

 

 

Prvo mesto na tabeli grupe H drži Slovenija sa 12 bodova, dok je Francuska druga sa devet. Austrija je treća sa osam, BiH ima tri, a Kipar samo dva boda.

U svojoj trenerskoj karijeri, Anri je do proveo dve godine na klupi reprezentacije Belgije kao pomoćnik, a onda je na klupskom nivou predvodio Monako. Kao igrač je ostao upamćen kao legenda Arsenala, za koji je igrao osam godina, da bi potom prešao u Barselonu. Sa nastupanjem na travnatoj podlozi je završio u Njujorku, kao fudbaler Red Bulsa. Svoj put je započeo u Monaku, odakle je zatim otišao u Juventus