Vesti iz fudbala

Murinjo sprema "udicu" za Gundogana: Portugalac želi nezadovoljnog igrača Barselone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2024 18:58
Žoze Murinjo mora da ojača tim Fenera Tanjug / Peter Klaunzer/Keystone via AP
Žoze Murinjo mora da ojača tim Fenera

Prema pisanju više evropskih medija, Ilkaj Gundogan jako želi da ovog leta napusti Barselonu, a kao jedan od potencijalnih kupaca pominje se Žoze Murinjo, odnosno njegov Fenerbahče.

Šta više, neka saznanja kažu da trofejni portugalski stručnjak nagovara upravu turskog velikana da što pre sastavi i pošalje ponudu za nemačkog vezistu, jer ga vidi u svojoj ekipi, a ne želi da mu drugi, zainteresovani klubovi pokvare plan.

Sam Gundogan nije javno izrazio negodovanje svojim trenutnim statusom, odnosno ličnu pretpostavku da će ga dolazak Denija Olma baciti u drugi plan i skratiti mu, prošle sezone, odličnu minutažu.

Navodno, karakter Nemca ne trpi marginalizaciju, pa je Ilkaj dao do znanja i novom treneru Hansiju Fliku i rukovodstvu katalonskog kluba da nema nameru ostajati na mestu gde mu ne može biti garantovana pozicija u startnih 11.

 

 

Ono što prodaju 33-godišnjeg igrača sredine terena čini realnom jeste što ima samo još jednu sezonu ugovora, pa je ovo idealan trenutak da se zaradi na puštanju fudbalera koji je za Barsu odigrao samo 51 meč, dao četiri gola i namestio 14 pogodaka.

Prema proceni Transfermarkta, sloboda Gundogana košta 15.000.000 evra, što je za sedam miliona u istoj valuti manje obeštećenje plaćeno za njegov transfer iz Mančester sitija pre godinu dana.

I još manje od iznosa koji je pripao Borusiji iz Dortmunda kada mu je podigla rampu za odlazak među "građane" i u Premijer ligu.