Vesti iz fudbala

Pantelić se vraća u Hertu kao potpredsednik: Berlin je moja druga kuća

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2024 15:58
Marko Pantelić je za Hertu nastupao između 2005. i 2009. godine MN Press
Marko Pantelić je za Hertu nastupao između 2005. i 2009. godine

Odavno je postalo očito da se sa Hertom zbiva ono što smo videli i u Šalkeu, i u Hamburgu. Veliki klubovi Nemačke vrlo lako padaju sa visina, i završavaju tamo gde im prema istorijskom renomeu nikako ne može bit dom - niži rang takmičenja. 

Već dve sezone, jedini klub koji ponosno predstavlja glavni grad Nemačke u Bundesligi je Union, dok gradski rival tavori u drugoj ligi. I ne deluje da ima naznaka ekspresnom boljitku! "Stara dama" je prošlu sezonu završila na suvoj sredini tabele (deveto mesto), što govori da će biti potrebno neko vreme za oporavak plavo-belih. 

Među onima koji žele da učestvuju u lečenju Herte je i Marko Pantelić. Naime, nekadašnji reprezentativac Srbije je potvrdio tamošnjem lisu "Bild" svoju kandidaturu za potpredsednika kluba. Bivši fudbaler Crvene zvezde smatra da njegovo poznavanje infrastruture fudbalskog kluba stečeno u Ajaksu i PSŽ, može biti vrlo korisno u ponovnom uzdizanju u kojem je proveo moždai četiri najbolje sezone u životu (139 mečeva, 55 golova, 26 asistencija). 

"Nominovan sam za potpredsednika i člana Izvršnog odbora. Ta me pozicija u IO ne zanima me mnogo, moja glavna briga i želja je da svojim fudbalskim znanjem pomognem mom omiljenom klubu da se oporavi. Klub je moj prioritet, ne pozicija. Važno mi je da se radimo transparentno i odgovorno. Želim da sačuvamo integritet i pokušaću da uradim sve kako bi se odluke donosile u interesu kluba i navijača", rekao je Pantelić za Bild, koji je ranije i lansirao informaciju o mogućem ponovnom spoju Srbina i Herte.

Guliver

Marko Pantelić svojevremeno u dresu Herte

Govorio je bivši reprezentativac Srbije o tome kako bi pomogao Herti.

"Sa godinama iskustva u profesionalnom fudbalu, verujem da posedujem duboko razumevanje za sport i njegovu strukturu. Znam kakvi su izazovi na terenu i van njega, kao i kako se gradi stabilna struktura. Pored Herte, moj boravak u Ajaksu i posebno PSŽ-u imali su ključan uticaj na moj razvoj i kroz iste naučio sam kako se grade uspešni klubovi. To je ono što želim da prenesem na Hertu".

U dahu je nastavio...

"Tokom igračke karijere izgradio sam mrežu kontakta koju čine moji bivši saigrači, treneri, menadžeri, skauti, sudije i specijaliste za fudbal. Mogao bih da iskoristim tu mrežu da stvorim nova partnerstva u Hertinom projektu. To bi nam dalo mogućnost da uvek budemo dobro obavešteni o tome šta se dešava i donosimo prave odluke. Moja mreža je duboko ukorenjena u fudbalskoj zajednici. Bliski odnosi mi dozvoljavaju da šaljem jasne i snažne impulse drugim ljudima iz Izvršnog odbora, kao i da ostanemo u toku sa svim događajima".

Herti je takođe potreban i novi predsednik.

"Nisam dosad imao nikakve kontakte sa potencijalnim kandidatima, izuzetak je jedino moj prijatelj Markus Grun koji je nominovao sebe i mene za dve funkcije".

Važna je bila i poruka za navijače.

"Ako bih dobio poverenje članova IO i budem izabran, mogu da obećam da ću uvek davati sve od sebe da se ceo klub ujedini u donošenju važnih odluka. Navijači su jako važan deo kluba i bez njih je uspeh nemoguć. To se odnosi i na Izvršni odbor. Želim da iskoristim svoje iskustvo da promovišem efektivnu i konstruktivnu saradnju unutar tima. Naravno, važno je da i odnos između navijača i ljudi u klubu bude pravi. Da se čuje glas navijača, njihove brige i ideje, moramo da im omogućimo da se sve to uzme u obzir kada se donose odluke".

 

 

Berlin vidi kao svoju drugu kuću.

"Uvek mi je bilo lepo u Herti i Berlinu, zbog toga sam odlučio da se vratim u ovaj grad i gledam utakmice na Olimpijskom stadionu. Ovde sam se probio i proveo najbolje godine. Moja najmlađa ćerka je rođena u Berlinu, dok najstarija studira ovde. Zato mi je Berlin druga kuća".

Uverava Pantelić i da ima iskustvo za važne funkcije u klubu.

"Delim svoju strast sa drugim fudbalskim zvaničnicima, a po završetku svoje igračke karijere imao sam iskustvo kao potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i predsednik Fudbalskog saveza Beograda, kao i član Uefinog komiteta. Takođe sam studirao sportski menadžment i uspešno završio studije, osnovne i master".

Kao najveća želja...

"Da Herta ponovo bude u Bundesligi, gde pripada. Uradiću sve da tako i bude. Želim klubu sve najbolje", dovršio je Pantelić.