Vesti iz fudbala

Leverkuzen posle penala pobedio Štutgart i osvojio Superkup Nemačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2024 22:48
Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena Profimedia
Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena

Nova sezona, sve po starom kada je u pitanju Bajer iz Leverkuzena. Bili su izabranici Ćabija Alonsa na ivici poraza, ali su uspeli da se vrate i posle penala pobede Štutgart - 2:2 (penalima 4:3).

Ovo je novi trofej u Bajerovoj kolekciji i sigurno veliki vetar u leđa pred pohod na odbranu titule u Bundesligi, ali i nastupu u UEFA Ligi šampiona.

 

 

Leverkuzen je na ovom meču poveo već u 11. minutu kada je strelac bio Viktor Okoh Bonifejs, ali je već u 15. bilo 1:1 posle gola Enca Miliota.

Ono što je iz korena promenilo ovaj meč je crveni karton koji je u 37. minutu dobio Martin Terije zbog veoma neopreznog starta.

Od tog momenta potupono inicijativu preduzeo je Štutgart, a u 63. minutu Deniz Undav, igrač koji je u igru ušao svega 60 sekudni ranije, postigao je gol i delovalo je da je Štutgart veoma blizu trofeja.

Ipak, kako je to nebrojano puta bio slučaj prošle sezone, Leverkuzen je u samoj završinci utakmice, tačnije u 88. minutu, došao do izjednačenja, a strelac je bio Patrik Šik, koji je bio na pravom mestu u pravo vreme.

Usledili su penali, igrači oba tima bili su sigurni posle dve serije, da bi u trećoj odgvornost preuzeo mladi Franc Krecig, ali je bio veoma neodlučan i Lukaš Hradecki mu je rutinski odbranio udarac.

Aleks Garsija je odlično izveo svoj penal i tako potvrdio vođstvo, a u petoj seriji Silas katompa Mvumpa je veoa loše šutirao, Hradecki je opet bio sjajan i novom odbranom postao heroj Leverkuzena.

Bajer će u prvom kolu Bundeslige gostovati Borusiji iz Mehengladbaha, dok će Štutgart odmeriti snage sa Frajburgom.