Vesti iz fudbala

Kompani otpočeo sigurno: Miler za dva minuta matirao Ulm i 16 sezonu zaredom nastavio da rešeta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2024 22:40
Vinsent Kompani i Džamal Musijala Profimedia
Vinsent Kompani i Džamal Musijala

Fudbaleri Bajerna iz Minhena savladali su Ulm u gostima u prvoj rundi Kupa Nemačke (DFB Pokal) rezultatom 4:0 (2:0), i tako se plasirali u narednu rundu takmičenja. Naravno, sve sem lake pobede bavarskog tima bi bilo pravo iznenađenje, ali sigurno da je i navijačima lakše što je novi stručnjak, Vinsent Kompani, započeo epizodu u novom klubu trijumfom. 

Golove za Bajern posigli Tomas Miler, koji je praktično na početku rešio pitanje pobednika za dva minuta u prvom delu igre pogocima u 12. i 14. minutu, a potom je trijumf potvrdio Kinsli Koman, francuski krilni napadač. Zanimljivost je da je ovo čak 16. sezona zaredom u kojoj Miler postiže pogodak za tim iz Minhena, što svedoči o legendi igrača koja i dalje traje u bavarskom klubu. 

Za kraj, u strelce se u trećem minutu nadoknade upisao i Hari Kejn, postavivši konačnih 4:0. 

 

 

Podsećamo, sezona u Bundesligi počinje kasnije u odnosu na ostale lige "petice", tojest krajem avgusta. Svoj put u nemačkom šampionatu, šestostruki prvak Lige šampiona će započeti protiv Volfsburga na gostujućem terenu 25. avgusta. 

Što se tiče Ulma, u pitanju je novopromovisani drugoligaš, koji je prošle  sezone osvojio treći rang nemačkog fudbala. Ovu takmičarsku godinu u prvenstvu, započeće protiv Fortune iz Dizeldorfa istog dana kada je i Bajernov meč.