Vesti iz fudbala

Leon Gorecka na izlaznim vratima Bajerna: Nemac nije u planovima Kompanija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2024 16:18
Leon Gorecka, fudbaler Bajerna, verovatno ne ostaje u Minhenu Guliver/(Photo by Oliver Kaelke/DeFodi Images)
Leon Gorecka, fudbaler Bajerna, verovatno ne ostaje u Minhenu

Leon Gorecka ne trenira više sa ekipom i pitanje je terenutka kada će napustiti Bajern, tvrde mediji u Nemačkoj, uz logičnu najavu razlaza iskusnog fudbalera i kluba iz Minhena u skorijoj budućnosti.

Navodno, dvadesetdevetogodišnji centralni igrač sredine terena nije po trenerskom ukusu Vinsenta Kompanija, a kako prošlog meseca dovedeni naslednik Tomasa Tuhela ima zadnju reč u takvim pričama, Gorecki je izgleda odzvonilo na "Alijanc areni".

I to posle šest godina provedenih u svlačionici i na platnom spisku Bavaraca, koliko je prošlo od njegovog dolaska iz Šalkea. Pošto je prethodno učio zanat u matičnom Bohumu. Tada je došao kao slobodan igrač, a sada ga čeka prodaja.

 

 

Obzirom na to da su mu ostale još dve godine ugovora sa Bajernom, pa potencijalni kupac mora da zavuče ruku u džep za obeštećenje od oko 30.000.000 evra. Gorecka će u "prtljagu" poneti uspomene na brojne trofeje.

Nemac je u dresu minhenskog kolosa bio više puta prvak države, osvajač nacionalnog Kupa, a radovao se i pobedi u finalu Lige šampiona. Odigrao je 221 utakmicu, dao 40 golova i spakovao još 46 "komada". Ali, po svoj prilici, nema ništa od starih zasluga.