Vesti iz fudbala

Srbija ima najslabiji koeficijent u Evropi, čeka se Zvezda da popravi prosek

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2024 11:40
Fudbaleri Crvene zvezde sledeće nedelje igraju u Norveškoj MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde sledeće nedelje igraju u Norveškoj

Srpski klubovi "ubili" su koeficijent u sezoni 2024/25. Od 54 članice UEFA niko nema lošije rezultate od naših klubova u Evropi. Srbija je čak slabija od zemalja, čiji su klubovi služili za razigravanje, odnosno poboljšanje gol razlike, a to se pre svega odnosi na: San Marino, Andoru, Lihtenštajn, Maltu, Gibraltar.

Srbija je imala pet učesnika u Evropi ove godine, a dva su već ispala. Prvo Radnički 1923, koji je poražen od Mornara, da bi i Vojvodina, krenula sitim putem posle dvomeča sa Mariborom. Problem je u tome što se svi osvojeni bodovi dele sa pet, što do sada čini 0.500 bodova. 

 

 

Toliko ima i Lihtenštajn na 53. mestu, San Marino ima 0.666, ipak, ono što je dobro ove dve države više nemaju predstavnika u Evropi. 

Sa druge strane Srbiji su ostala još tri predstavnika u Evropi i vrlo lako sve može da se promeni. 
Naravno, svi sada gledaju u Crvenu zvezdu, TSC i Partizan. Za sada Srbija ima sigurno TSC barem u Ligi konferencije, Partizan igra u plej-ofu za ovo takmičenje, a tu je i Crvena zvezda koja ako ne uspe u plej-ofu za LŠ ima osigurano mesto u Ligi Evrope. 

Ipak, kada se pogledaju poslednjih pet godina, Srbija je zadržala 21. mesto, ali samo zahvaljujući dobrim rezultatima iz sezone 2021/22.