Vesti iz fudbala

Georgi Dermendžijev preuzeo krivicu za katastrofu Ludogoreca: Trener otišao posle Karabaga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2024 16:19
Georgi Dermendžijev, trener Ludogoreca, dao ostavku u bugarskom klubu Guliver/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Georgi Dermendžijev, trener Ludogoreca, dao ostavku u bugarskom klubu

Georgi Dermendžijev nije više trener Ludogoreca i to svojom voljom, jer je posle eliminacije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona podneo ostavku na to mesto, ne čekajući moguću smenu. 

Iskusni stručnjak je na taj način preuzeo odgovornost za težak debakl prvaka Bugarske u dvomeču sa Karabagom, iako je revanš dočeo s prednošću od jednog gola sa gostovanja u Azerbejdžanu (1:2).

Umesto da kod kuće "samo" dovrši započeto, Ludogorec je primio čak sedam golova, a dva postignuta nisu mu pomogla da se spase ispadanja iz trke za elitno UEFA kluspko takmičenje.

 

 

Dan posle 2:3 u regularnom delu revanša i goleade protivnika u produžecima, Dermendžijev je pre treninga saopštio ekipi da nije više njegov šef, a istim putem je krenuo i njegov pomoćnik Todor Živondov.

Posle odlaska bivšeg selektora reprezentacije države iz našeg komšiluka, ekipu višestrukog učesnika LŠ privremeno će voditi Zahari Sirakov, koji je bio trener druge ekipe Ludogoreca.

Dermendžijev je osim Ludogoreca i nacionalnog tima trenirao još Levski, Sliven, Ordabasi i Spartak iz Plovdiva, uz više angažmana u ulozi pomoćnika trenera, a poslednji rad u redovima kluba iz "čudesne šume" bio mu je treći mandat na istoj adresi.